Login · Register
03 December 2020 23:06:18
Club van 11

Sponsoring 2016
Sponsoren
Lei oet Kunder
Siem van Dinther
Café 't Brandhüske

Club van 11 Leden
Fam. Brouwers
Fam. Hochstenbach
Robert & Cindy + Lynn
Fam. Henstra
Fam. Jacobs
Humblet en vd Heuvel


Shoutbox
U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

26 augustus 2010 11:45:25
Alaaf!! De nieuwe site is online!! alaaf

Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 12
· Nieuwste lid: Dani

Carnaval 2002
- Oellies go WILD west-

Het carnavalsthema van 2002 was; "Oellies go WILD west". Daarom hebben we dit jaar een Saloon gebouwd, inclusief klapdeurtjes.

Dit jaar werden we dankzij onze PR-mannen Rob en Jeroen wederom gesponsord door Brand bier, deze keer in de vorm van 4 grote vlaggen.

Ook dit jaar hebben de Oellies weer een publiciteitsstunt uitgevoerd. Dit jaar is er namelijk een poster gemaakt die op het uithangbord van de politieke partijen kwam te hangen. Dit i.v.m de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur stonden. Onder het motto "Stem voor de Oellies voor een fijne carnaval" stond o.a ons Oellielogo en ons (fictieve) Lijst nr. 9 op deze poster.

Het dieptepunt van deze carnaval was dat carnavalsdinsdag onze carnavalswagen wel tot twee keer toe een lekke band had, en zodoende niet mee kon in de optocht van Neerbeek. Maar gelukkig konden we bij de Hoddelaere op de wagen mee, waardoor we toch nog in de optocht mee liepen.

Wederom Hoddelaere bedankt!! #############################

Om een beter zicht te krijgen op alle carnavalsdagen van de Oellies, volgt nu van onze professionele gastenboekvuller Jeroen: "The Oelliestory 2002"

Hoe was de carnaval met de Oellies? Voor iedereen die zijn carnavalsdagen niet met de Oellies heeft doorgebracht is hier: "The Oelliestory"; de carnavalsdagen uitgewerkt vanuit een Oellievisie. Het is nogal moeilijk om te zeggen waar het begin van de carnaval lag voor de Oellies. Enkele Oellies begonnen op donderdagavond, andere op vrijdag- of zelfs zaterdagavond met feestvieren. Dus ook voor Oellies die niet alles hebben meegekregen; het zuipboek vanaf donderdagavond.

* Donderdag *
De stemming zat er al goed in voor het begin van carnaval. Iedereen keek uit naar de eerste van de, voor de meeste Oellies, 6 dagen. Donderdagavond voor carnaval was er het, net zoals de voorgaande jaren, bekende oudwieverbal in Valkenburg. Enkele Oellies en de Schneppers uit Voerendaal hadden zich samen gepakt (waardoor Ruud K.op de orginele naam; "Schnoellies" kwam) en besloten het feestende Valkenburg te bezoeken.

Het weer zat ons helaas niet helemaal mee, maar mede dankzij Rob, zijn rood- geel- en groen gekleurde paraplu en omdat de plasticbekertjes buiten groter waren dan de bierglazen binnen, hielden we het buiten toch een aantal uurtjes vol. Niet alleen op straat, maar ook binnen was het een groot feest, bij "Cabo Cabo" gingen de Schnoellies uit hun dak, daar was de muziek meer naar onze stijl, zelfs enkele Hoddelaere kwamen nog even gedag zeggen. Ook Claudia S. en Jacqueline M. waren van de partij, gewapend met een of andere "in-blacklight-lichtgevende-stift" (pfieuw) huppelden ze vrolijk tussen de feestende Schnoellies. Toen Koersj, met zijn sombrero (waarvan niemand de herkomst wist), achter het bestaan van deze stift kwam was hij zo aardig om op meerdere proefpersonen zijn talenten te botvieren, wat resulteerde tot een mooi getekend brilletje bij Cliff en enkele korte woordjes op menige voorhoofden.

Nadat iedereen behoorlijk was volgetankt en de hoofdstraat langzaam leeg begon te lopen gingen we richting station lopen. Op onze weg kwamen we enkele rare types tegen, waaronder een "kale steekgrage idioot" . Deze beschouwde Jos en Mark H. als zeer irritant, en wou onze feestvierders omverrijden. Toen hij erachter kwam dat dit zonder auto niet echt een grote kans van slagen had, stapte hij toch maar over op een zakmes, wat toch wel enige indruk maakte op onze zatte hoofdjes. Gelukkig waren onze beschermengel Koersj en voor de verandering "de politie" dicht bij!! Koersj snelde als een onschuldig ogend jongetje op het eerste beste uniform af en deed zijn verhaal, waarna er een opgewonden sfeer ontstond, en de "kale steekgrage idioot" tot ons grote plezier door 3 agenten tegen de muur werd gedrukt. Toen zij ook nog het zakmes ontdekten, kon de avond niet meer stuk. (Alleen jammer dat de waarschuwingslichtjes van de politie niet meegenomen konden worden door Timon, die zeer onopvallend steeds dichterbij wist te komen, maar toen de politie hem in de smiezen kreeg toch maar na lang zeuren van medereisgenoten in de taxi stapte.)

Zelfs het naar huis lopen was best gezellig, wel jammer dat we door de opmerking; "Sjtom K*t" werden achternagezeten door een aantal lijp ogende kampers, maar geloof het of niet ook dit liep goed af. Van deze avond hadden we o.a. geleerd dat de paaltjes die de bomen rechthouden op de weg van Valkenburg naar Klimmen aan vervanging toe zijn. Uiteindelijk konden de beentjes van Koersj niet meer, dit kwam waarschijnlijk ook omdat Koersjke in gedachte al de wekker hoorde gaan om te gaan werken. (moest rond half 7 zijn nest uit). Door bijna letterlijk voor een taxi te springen kregen onze beentjes eindelijk een beetje rust. Door gezamenlijk maar met Jos in de hoofdrol een afterparty te hebben gehouden in de taxi werd het; "sombrero alfabet" geboren; sombrero....Sombrero!!…SOMBRERO!!!

* Vrijdag *
Vroeg opgestaan om de laatste hand aan onze Saloon te leggen. Het volgende moest namelijk nog gebeuren:

- de carnavalswagen moest naar buiten worden gereden,

- het dak moest op de saloon worden gezet (wat zoals elk jaar enkele problemen met zich meebrengt),

- de hekjes op het dak moesten worden bevestigd

- en de wagen moest worden beschermd tegen de regen d.m.v een groot zeil.

Onze "Hercules" van vorig jaar: "Joske", kwam dit jaar met een nieuwe krachttoer: zoals hij vorig jaar het dak van de Oelliebar helemaal alleen op 1 wijsvinger droeg, deed hij het dit jaar met zijn grote teen. We kregen van hem wederom dezelfde reactie als het jaar ervoor: ...Aaaaah!!!!!

Vrijdagavond hadden de Oellies hun heil gezocht in het prachtige, met zijn oude en mooie gebouwen, historische; Heerlen (iedereen begrijpt natuurlijk wel dat dit sarcastisch bedoeld is, niet?). De "KrommeToeter" en "Route" waren voor de Oellies gezellige cafeetjes, mede dankzij de vele bekenden uit Voerendaal. Ook hier vloeide de drank weer rijkelijk. Vandaar dat ik nu ook eigenlijk niet meer weet hoe we thuis waren gekomen.....??? Ahjawel! (na een denkpoging van 5 minuten), met een taxibusje, dat na een korte stop in Voerendaal ons toch ook nog even afzette. Het valt natuurlijk wel op dat ik over vrijdag niet veel weet te vertellen, dit komt waarschijnlijk doordat; vrijdag t/m dinsdag voor mij een redelijk zwart gat is, geen idee waarom (waarschijnlijk teveel frieten).

* Zaterdag *
Zoals we elk jaar een beetje tegenslag ontmoetten, werden we dit jaar (in het begin) redelijk gespaard, het zeil wat we hadden vastgemaakt om onze kar te beschermen tegen de regen had gehouden, maar had wel op enkele plaatsen de verf weggeschuurd. Maar door opnieuw te verven en wat lak te halen werd dit probleem gauw opgelost. Toen "monsieur Haagmans" het geluid kwam installeren zag iedereen het weer helemaal zitten, alleen jammer van dat "gestolen basskanon" , pffff wat een smoesss.... Tegen 3-en kregen we te horen dat we onze wagen bij familie Eussen in de loods kwijtkonden, dit was voor ons een grote opluchting omdat ergens verven waar het droog is meer effect heeft. Bij deze even een "kreftig dankjewel": Dankjewel !!! Dit bedankje is dan ook gelijk voor het Magazijn waar we onze kar op dit moment nog steeds hebben staan! Anny Winthagen lijst 4 voor meer bier en plezier: Bedankt!!! (nu staan we weer quitte he Anny, en de wagen gaat echt zo snel mogelijk weg!)

's Avonds zijn we eerst naar de verjaardag van ons aller Joske C. geweest, alvorens we naar het prinsenbal in Voerendaal gingen. Het was vrij druk en ook weer erg gezellig. Er waren die avond ook veel Hoddelaere van de partij, waaronder onze 2e collega elftalspeler, Oellievriend en cassanova; Freddie H (verdere details zullen u bespaart blijven). Op het einde kregen we nog behoorlijk honger en er werd een bezoekje aan "Sadir" gebracht, de toko van deze shoarmaboer zag er voor de verandering heel schoon uit van binnen! Op het gemeenteplein werd er samen met het impossante bestuurslid van S.C.K.R.; Dani (De La Cruz Acampo) nog even verder gelachen, en "Nefertiti" gebeld. :) Maar dit lachen was gauw voorbij toen we beseften dat we te voet naar huis moesten. Gelukkig waaide het niet hard en was het helemaal niet koud :(

* Zondag *
Zondagmorgen bijeenkomst bij de kar, iedereen was fit en niemand had een kater haha. Het geluid werd aangesloten en met behulp van enkele kussens (gehaald door Koersj) shockproof gemaakt. De rookmachine werd voor de kachelpijp geplaatst (Michel H. bedankt!) dit zorgde voor een geweldig rookeffect (uitleg alleen voor degene die niet kunnen uitvinden wat een rookmachine is).

Na alle voorbereidingen was het dan zover, we konden eindelijk met de eerste optocht gaan meelopen... en wel in het schunste durpske op de welt (Limburgs is niet m'n beste schrijftaal, laat staan spreektaal) namelijk: os Ranzel. De kratten bier werden ingeladen, de arregraat aangetrokken, de boxen aangesloten en we gingen stampend en springend naar het startpunt. Daar aangekomen werden de eerste opnames gemaakt, door Oellie Jeroen, die dit jaar liet weten dat hij geen zin had om constant alles op band vast te leggen. Mede hierdoor zijn er enkele nieuwe camera-Oellies geboren waaronder: Oellie Ivo, Oellie Jos en Hoddelaer Xavier. De optocht in Ransdaal verliep rustig, nu ik er over nadenk zijn er eigenlijk geen gekke dingen gebeurd. Ok, het hele dorp lag vol met maadverbandjes, er werden wel af en toe wat wit/rode afzetlinten achter de kar gespannen, en er werden wat mensen geinterviewd (waaronder Annie Winthagen met haar: "D66 lijst 4 voor meer bier en plezier!!") maar daar bleef het ook zo'n beetje bij.

Die avond werd er geloof ik feest gevierd in Heerlen, ook hier vloeide de "gouden rakkers" weer rijkelijk. Het outdoorfeesie voor bij "de Verleiding" was gezellig, maar omdat het nog geen zomer was zijn we toch maar snel wat cafeetjes ingegaan. Het was wederom een leuke avond, en dit keer zonder probleempjes.

* Maandag *
Iedereen al een stuk minder fris en op tijd bij de kar als de dag ervoor, maar dat mocht de pret niet drukken. De boxen werden weer aangezet!! De eerste pilsjes gedronken… en op weg!!! Klimmen was vandaag " the place to be". Af en toe kregen we die dag al een waarschuwing dat het geluk niet de hele carnaval aan onze kant zou zijn, we verloren namelijk al 2 keer een vlag door lantaarnpalen die de gemeente te dicht bij de weg had geïnstalleerd, dit werd door de gemeente natuurlijk glashard ontkend en bestreden met het standpunt dat de vlaggen te ver naar buiten uitstaken. (een schande hè, altijd anderen de schuld geven). Maar om even centraal te blijven, het was een leuke optocht en er werd samen met de Hoddelaere flink gelachen. Alleen jammer dat we door zo'n gammel antiek kasteel (gemaakt door luujkes oet Klumme) de 1e prijs voor de orgineelste wagen voor onze neus voorbij zagen gaan, zodat we de vierde prijs in deze categorie kregen, maar dat mocht de pret niet drukken omdat we in ons hart wisten bla..bla..bla.. Net als vorig jaar stond het na de optocht rondom de Oelliewagen vol met feestende carnavalisten die een stukje "klassieke" muziek van onze kant wel wisten te waarderen.

's Avonds werden er op verschillende plaatsten door de Oellies feest gevierd. We legden de weg af van Ransdaal naar Klimmen naar Heerlen. Maar bij elk overstapje raakten we enkele mensen kwijt. Zo bleven Oellie Ralph, Oellie Ivo en beide girlfriends in Ransdaal,Oellie Michel en Oellie Jeroen in Klimmen, terwijl o.a.Oellie Rob, Oellie Jos en enkele Schnoellies naar Heerlen gingen. Omdat deze vertellende Oellie in Klimmen is blijven hangen weet deze niks te vertellen over hoe het die avond in Ransdaal en Heerlen was, maar het is voor diegene die wel van de partij waren vast geen probleem om met een kort mailltje dit verhaal wat completer te maken.

* Dinsdag *
Voor ik begin met dit verhaaltje wil ik gevoelige lezers waarschuwen dat de lach die je nu op je gezicht hebt compleet weggevaagd kan worden door mijn tragisch stukje over dinsdagochtend. Dus……………………verder lezen op eigen risico!

Oellie Jeroen had zijn spulletjes weer bij elkaar gezocht en huppelde vrolijk de deur uit op weg naar de carnavalswagen waar iedereen weer vrolijk bij elkaar zou komen. De weg zou vandaag naar Neerbeek leiden !! ….Het zonnetje scheen de lucht was blauw… maar de stemming bij het Oelliekunstwerk was alles behalve vrolijk bemerkte Jeroentje naar mate hij dichter bij kwam….. WAT BLEEK NOU GDVDMM!!!!! We hadden een platte band!! Dit betekende einde carnaval voor de Oelliewagen wat betreft dit jaar (snif snif). Ralph en Koersjke gingen snel op zoek naar een nieuwe band (reserveband noem je dat geloof ik) en deze werd uiteindelijk gevonden, en na een heleboel gekloot en enkele flink geschaafde knokkels bij Koersjke was de Oelliewagen weer klaar om te gaan!! Vrolijk hossend reden we voor deHoddelaere uit, (na ondertussen al zo'n drie kwartier vertraging te hebben opgelopen).We waren bijna Klimmen uit…. en toen gebeurde het: ……. KAaaa BAM!!!! k-duk… k- duk... k-duk.. geloof het of niet: een "klapband"!! Warempel nog de reserveband ook, nu was het feestje definitief over voor de oelliewagen. Met tranen in onze ogen besloten we dat zelfs dit de pret niet mocht drukken, en we sprongen bij de Hoddelaere op de wagen. De spullen werden bij de oom van Oellie Ivo achtergelaten. Maar de pech was voor de Ransdalers nog niet afgelopen, nog niet bekomen van de "immense chock" stond het volgende probleem al voor de deur, ofja voor de wagen. Want we konden met de wagen van de Hoddelaere niet onder de brug door die tussen Klimmen in Hulsberg staat. Freddie en Sepke probeerde dit probleem zo snel mogelijk op te lossen door de dakjes die op de toren stonden eraf te schroeven, dit lukte uiteindelijk vrij snel. We reden met auto's vooruit om in Neerbeek te vragen of we nog mee konden lopen (gezien onze vertraging), dit was gelukkig geen probleem. Samen met de Hoddelaere was het enormmmm gezellig, er werd met van alles plezier gemaakt van confetti tot parapluutjes. En van de sleebaan op het Hoddelaerefort kon menig melige Oellie niet afblijven. Het was ondanks alle tegenslag een hele gezellige optocht, zelfs op de terugweg werd er nog aardig feestgevierd op de wagen. Koersj deed nog even aardig wat conditie op door 300 meter lang achter de wagen aan te rennen. De kaduuke Oellie wagen werd opgehaald in Klimmen en er werd op drie wielen en één velg naar huis gereden. De Oelliekar werd ondertussen grondig gereinigd door de Oellies Ralph & Koersj. Alles vloog naar buiten van kroonkurk tot hooibaal (dit tot ongenoegen van menig weggebruiker. Maar dat; "boeit mich gein k*t" ).

Die avond werd er in Ransdaal het kroontje van prins Huib afgenomen (Die trouwens een gezellige feestende prins was, en op de volgende Oelliekar ook maar een pilsje moet komen drinken) en was de carnaval zo goed als voorbij. Er werd nog tot de late uurtjes gezellig gefeest in cafe Spierings, de carnavalskraker van de Oellies; het liedje"Opblaaskrokodil", klonk meerdere malen door de zaal en er werd tot 5 maal toe een laatste pilsje uitgereikt, tot het echt: de HOOGSTE tijd was. Na het "sjtruuke duuke" belande "hardhead" Frankie nog even hard op z'n achterhoofd, en dat was zo hard dat bij verschillende huizen in de Ransdalerstraat de mensen spontaan de bedlampjes aandeden in de waan een aardbeving gevoeld te hebben.

Toen ik rond 5 uur thuis aankwam (na er eerst onopgemerkt 3 keer langs te zijn gelopen) hoorde ik een haan kraaien (kan ook een kat geweest zijn) en besefte ik dat carnaval 2002 "Oellies Go West" voorbij, maar ook weer een enorm succes, was.

Tot volgend jaar, Oellie Jeroen
(a.k.a de LU-prins, de Bulsjermen, de gastenboekvuller, en Krullemutsch)

Copyright © 2014
665,121 unieke bezoeken