Login · Register
03 December 2020 23:36:45
Club van 11

Sponsoring 2016
Sponsoren
Lei oet Kunder
Siem van Dinther
Café 't Brandhüske

Club van 11 Leden
Fam. Brouwers
Fam. Hochstenbach
Robert & Cindy + Lynn
Fam. Henstra
Fam. Jacobs
Humblet en vd Heuvel


Shoutbox
U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

26 augustus 2010 11:45:25
Alaaf!! De nieuwe site is online!! alaaf

Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 12
· Nieuwste lid: Dani

Carnaval 2003
- Vikingen; Kroeg in Zicht!-

Dit jaar hebben we onze wagenbouwkunst weer overtroffen met ons schitterende "Vikingschip". Een geweldige kunstwerk, waar Koersj en alle andere Oellies trots op kunnen zijn, en waarvoor een plaatsje in "het carnavals-wagen-museum" zeker niet zou misstaan.

Het zag er dit jaar lang naar uit dat er geen carnavalswagen gebouwd zou worden door de Oellies. Een paar Oellies liepen stage, en anderen hadden het weer te druk met hun werk. Maar het carnavalsbloed kruipt waar het niet gaan kan, zodat we een dikke maand voor de carnaval (dat is kort in Oellie begrippen), toch bij elkaar kwamen om te overleggen of we iets gingen bouwen. Er bleek toch volop animo om nog iets te maken. We hebben toen besloten dat het thema voor 2003 "Vikingen" zou worden. Hiervoor werd een heus Vikingschip gebouwd, met als slagzin "Kroeg in zicht" (toepasselijk voor de Oellies). Koersj zag zijn wens; het bouwen van een vikingschip in vervulling gaan. De bouw van het schip werd dan ook aangevoerd door hoofdbouwer Koersj, die enkele bekwame technici zoals Nölke en Ralph onder zijn hoede nam. Het was zijn schip, en alles zou dan ook op zijn manier gebouwd worden. Dat Koersj gedreven was werd al gauw duidelijk, want nog binnen een week was al bijna het gehele frame van het schip gebouwd,waardoor onze bouwloods wel een scheepswerf leek. Dit jaar werd er voor de eerste keer gebruikt gemaakt van papier-maché. Hier werd namelijk, door Dolle Dries en Rob, een drakenkop van gemaakt. Aangezien dit een goed resultaat opleverde, zal er de komende jaren meer papier-maché gebruikt worden. Naast de drakenkop, werd er ook papier-maché verwerkt in de golven rondom het schip. Dit was in een mum gebeurt, aangezien enkele Sjneppers uit Voerendaal ons te hulp schoten. Het bleek zelfs dat der Ruud en der Huijten echte snelheidsduivels waren met het aanbrengen van de plaksel op het papier.

#################################

Het komende verhaal geschreven door enkele Oellies, is bedoeld om de lezers even rustig alles opnieuw te laten beleven. Na het daverende succes van Oelliestory 2002 volgt hier, het verhaal geschreven voor iedereen die wat gemist heeft, iedereen die niet weet hoe het er deze carnaval bij de Oellies aan toe ging en voor eenieder die carnaval 2003 al gewoon spontaan vergeten is: -Oelliestory 2003- :

* Oud Wieverbal *
Voor de meerderheid der Oellies, begon de carnavalsgekte al op de donderdag voor carnaval. Een delegatie van de Oellies ging met een aantal Sjeppers carnaval vieren in het duitse Köln, terwijl de overgebleven Oellies (Rob, Dolle Dries, Koersj, Ralph, Michel, Frank, Nölke en Mark) om 21.30 uur op de trein stapte naar het Oud Wieverbal in Valkenburg. Nadat ook Bats eindelijk klaar was met zijn werk, pakte hij een uurtje later ook de trein om zich bij de Oellies te voegen. In Valkenburg aangekomen vond Bats de rest van de groep bij Café La Habana. Het was lekker druk en dus een gekke boel, waarbij de "goudblonde rakkers" rijkelijk vloeiden en de dames op de bar dansten in hun ondergoed! Deze avond testte Jeroen hoe zijn kauwgum in de mond van een meisje smaakte, en wisselde, mede door Koersj, Rubke en Henstra, een Bacardi Breezer dienblad van eigenaar. Deze feiten zijn gelukkig niet jammer genoeg niet vastgelegd door de mannen van L1. Dit bleken geen echte mensen van L1 te zijn, maar enkele Oellies die dankzij Rob allemaal een L1 sticker opgeplakt kregen. Toen het einde van de avond in zicht kwam, kreeg Koersj wat last van een spontane wildplas aanval, waardoor menige cafégevels het moesten ontgelden. Bijgekomen van deze aanval en al wachtende op een taxi huiswaarts, besloot Koersj om samen met Nölke, een krachtmeting uit te voeren op een verkeersbord. Ook dit verkeersbord moest het uiteindelijk ontgelden, en werd de dag erna op ons Vikingschip gemonteerd. Inmiddels waren Dolle Dries, Bats, Frank en Michel, in een taxi gesprongen om huiswaarts te keren. Onderweg kregen deze Oellies enkele "hoe-over-drempels-te-rijden" tips van de chauffeur (die achteraf helemaal niet bij Taxi Haagmans bleek te werken) , en bevond Dolle Dries Dicaprio zich op elke drempel "on top of the world " !!

Nadat Frank er in Weustenrade uit werd gezet, keerde de taxi om, richting Ransdaal. Zodoende kwamen de andere 3 wederom dezelfde drempels tegen en bevond Dolle Dries zich weer "on top of the world ". In Ransdaal aangekomen werd er stil gestaan bij het provinciale staten verkiezingsposter bord. Het viel Bats namelijk op dat een barbaarse vandaal, de poster van ons aller Annie Winthagen-Bock beklad had met een viltstift waardoor Annie nu een zwarte tand had. Enkele meters voor het bord, was de stoep opengebroken ivm met werkzaamheden. Bats zette zorgvuldig de hekjes rondom het gat aan de kant en probeerde over een zeil, dat over het gat gespannen bleek te zijn, te lopen in een poging tot uitgebreid sporenonderzoek om zodoende de dader te ontmaskeren. Dit was hem bijna gelukt, maar tot zijn grote verbazing donderde Bats in het gat en bevond hij zich opeens een meter lager. Dit zorgde natuurlijk voor veel vermaak voor de drie Oellies. Bijgekomen van deze duikeling werd Rob nog even uit bed gebeld, waarna de 3 huiswaarts keerde voor een gezonde portie nachtrust.

Buit Oud Wieverbal;

 • 1 Bacardi Breezer dienblad
 • 1 verkeersbord
 • 1 Flinke Kater ???
 • * Vrijdag *
  Deze dag hadden sommige Oellies zich een dagje vrij gepakt, om bij te komen van de avond ervoor en de laatste hand te leggen aan het vikingschip.

  's Avonds werd er feestgevierd in het dolle HEERLEN, we startten onze kroegentocht in "de Route" na een aantal keer door de grote feesttent te zijn gerend/ gehost/ gezwierd. Verder hebben we cafe "Keywest en de Toeter" nog van binnen gezien. Mja hoe we thuis gekomen zijn, en andere dolle specificaties ?!??! mja m'm geheugen laat me een beetje in de steek en dat is niet alleen vanwege de vele alcohol die er die avond rijkelijk vloeide (alsof dit de andere avonden niet zo was :D )maar ook omdat ik dit in april schrijf, en carnaval toch al een tijdje geleden is.

  * Zaterdag *
  Mja zaterdag, wat kan ik zeggen over zaterdag, een ramp met 1 lichtpuntje. Alles ging mis en voor dit alles was er maar 1 oplossing, maar 1 iemand, enja jullie raden het vast : "Annie Winthagen Bock, D66, lijst 6, nr 4, voor de provinciale Statenverkiezingen." Een korte beschrijving van deze verwarrende en met een grote portie stress beladen dag.

  Rob en Jeroen, met een licht afwezig en wat sloom gevoel in hun hoofd, hadden voor deze zaterdag een heel "plan de campagne" samengesteld, er moest namelijk op deze mooie zaterdag veel gebeuren. Het geluid zou komen, er moest kratten bier en enkele versnaperingen gehaald worden en de arregraat moest worden afgehaald.

  Hoe ze het voor elkaar kregen, t is me nog steeds onduidelijk, maar ze zaten in ieder geval om half 12 wakker en aan de AA (after alcohol - drankje) in de bus en reden naar de "Sligro" om daar bier te halen. Dit was verder geen enkel probleem, de "Sligro" had bier in overvloed, en kon dus ook nog wel 11 kratjes aan ons kwijt. Altijd handig!!

  Volgende punt op de lijst, ahja "zaterdagmiddag afhalen Arregraat" bij, en onthoudt deze naam goed zodat u nooit voor verassingen komt te staan: "Bo-rent". We snapten al niet waarom deze firma veel minder klanten had als hun directe concurrent, het veel meer klandizie hebbende "Boels." En dat terwijl de apparatuur en de inrichting er beide verzorgd uitzagen en de prijzen ook nog eens een stuk lager waren.

  Met frisse moed, de wagen volgeladen met bier kratjes, en een vrolijk deuntje op de radio reden we de oprijlaan van "Bo-rent" binnen wat er enigszins verdacht rustig, vredig en leeg uit leek te zien. We parkeerden ons busje, en liepen richting de ingang, waar een grote oplegger tegen de deur van de ingang geparkeerd stond. Het zal toch GDVDMME (afkorting voor: "Genieten!, VanDaag Maakt Moeders Erwtensop") niet waar zijn zeker, en ja hoor, DICHT!!! Opeens werd ons alles duidelijk: "Kut bedrijf", geen wonder dat ze geen klanten krijgen, maar tot hoe laat zijn die dan open op zaterdag? Nou euhm ah lekker 12.30 uur , en hoe laat is het nu? mmm 12.40 moet kunnen, eens bellen naar de telefoon binnen. Nee hoor, geen kip meer daar. Ondertussen werkten de andere Oellies hard door aan de wagen, mja enne…..….. LEG DAT MAAR ES UIT !!!!!, als die uitflippen heeft "Apeldoorn" bellen ook niet echt zin meer, ofja, wellicht voor de nabestaanden :P Wij heel Limburg afgebeld, het filiaal in Maastricht, zelfs BOELS nog even geprobeerd, maar niks, we konden niks regelen… voorbij, geen hoop meer. Maar jaaaa daar wassie "het lichtpuntje" in deze eeuwigdurend lijkende duisternis….(mm ik ben goed op dreef) "Annie Winthagen Bock, D66, lijst 6, nr 4, voor de provinciale statenverkiezingen" Als er 1 groot voordeel is aan het hebben van een eigen bedrijf en werkzaam zijn in de politiek is het wel: Contacten!!…. Connecties!!!! En in Belgie lag die connectie, Een aardige Belg, eigenaar van een plantengroothandel, had nog een arregraatje staan, 4KVA, dat was precies genoeg!! 3 kwartier rijden met Annie heen, en 3 kwartier rijden met Annie terug, maar we hadden em: een arregraat (applaus gewenst !!!!!) Alle stress er vanaf, de druk van de ketel. We konden weer rustig verder met de laatste hand te leggen aan ons mooooie schip. Ohja… ANNIE BEDANKT.

  's Avonds werd er met heel Ransdaal feestgevierd in Voerendaal. De Hoddeleare, de Oellies, genoeg Ransdaals volk om er een Budé bus mee vol te krijgen. Er werd veel gelachen, veel gedronken, en hier en daar nog wat gesjansd. Maar toch he Rubke t is jammer, maar 16 is toch echt te jong!!

  * Zondag *
  Na nog enkele kleine voorbereidingen was het moment suprčme er eindelijk; de tewaterlating van ons vikingschip! Met andere woorden was onze wagen vandaag helemaal klaar, en kon er aan de eerste optocht meegedaan worden. Net als voorgaande jaren diende de Ransdaalse carnavalsoptocht weer als testrit,voor onze carnavalswagen, om zodoende alle fouten onderweg weg te werken. Zo waren de peddels van het schip iets te vroeg vastgemaakt, waardoor we nog voor de optocht begon al vast kwamen te zitten, en waren er enkele probleempjes met de aggregaat en het geluid. Nadat ons schip uit de wind was, durfde "Kapitein" Koersj het eindelijk aan om ook de mast overeind te zetten, waardoor het schip in volle glorie te bewonderen was. Toen plotseling de benzine in de aggregaat op was, mocht Bats proberen zijn sprintrecord te verbeteren. Deze snelde dan ook naar Huize Winthagen, waar nog een volle jerrycan stond, en kortte daarna de terugweg een beetje af middels door weilanden te lopen en over prikkeldraadhorden te springen. Hierdoor was Bats nog net mop tijd om te zien hoe de Oellies hun volgende obstakel omzeilde. Ondanks alle waarschuwingen geen auto's langs de optochtroute te parkeren, had namelijk een onverlaat hier toch zijn stationwagon geparkeerd. Aangezien deze onverlaat in geen velden of wegen te bekennen was om de auto te verwijderen, werd de auto maar door enkele Oellies en Hoddelaere hardhandig verwijderd. De auto werd namelijk met zijn alle heen en weer geschud, zodat de auto deels op straat en deels op stoep kwam te staan. Hierdoor werd de weg weer breed genoeg zodat we de optocht konden vervolgen met ons vikingschip. Dit jaar was er een primeur nabij de ontbinding van de optocht. Er was namelijk een drive-by receptie voor alle jubilarissen van de zaate hermenie; Valsche Loef. Alle optochtdeelnemers die passeerden werden hier in de gelegenheid gesteld om de jubilarissen te feliciteren, en een pilsje met hun te drinken aan de geďmproviseerde tap. Dit lieten de Oellies niet aan hun neus voorbij gaan, en gaven dan ook hun "Acte de Presence" waarbij Jos als woordvoerder fungeerde en de jubilarissen toesprak…. Leef luj!!! Dolle Dries deed ook nog even een duit in het zakje en heeft enkele leuke beelden overgehouden aan deze zeer sfeervolle receptie. Met dank aan showmaster Rolf H. die alles in de puntjes had voorbereid, en liet zien dat hij ook behoorlijk goed kan lullen met een paar biertjes achter de kiezen.

  Na een stundje "ge-ungerd" te hebben bij Rubke zijn de meeste Oellies via Café Spierings en de JVR naar Heerlen vertrokken met de trein. In Heerlen aangekomen, bleken er ook nog Sjneppers rond te huppelen, die in dezelfde (zatte?) toestand verkeerde als de Oellies. Ondanks dat het koud was en het ook nog af en toe regende zijn de meeste mensen voor Café de Verleiding gaan staan onder een zeil. Aangename "Bassen" kwamen daar uit de (buiten geplaatste) speakers, waardoor de meeste mensen zich warm wisten te houden op één meid na, zij stond in haar aller geilste toestand op de bar te huppelen met, minder kledingstukken aan dan Adam en Eva! Na 01.00 uur moest de muziek buiten uit en zijn we maar vertrokken naar de Café de Kromme Toeter, daar bleek nog meer vrouwelijk schoon te zijn als bij de verleiding. Hoe de zondag is afgelopen weet geen der Oellies meer!!!

  * Maandag *
  Dit jaar werd er op carnavalsmaandag eens niet in Klimmen meegedaan aan de optocht. De reis ging wel door Klimmen, maar bracht de Oellies uiteindelijk via de Cauberg in Valkenburg. Het reisgenootschap (Fellowship of the Oellieship) was vandaag flink uitgebreid met enkele Sjneppers. Vandaag was voor Huijten de vuurdoop wat optochten betreft, waar hij zichtbaar van genoten heeft, gezien de brede smile op zijn gezicht de gehele dag. Aangezien we al lang voordat de optocht begon aanwezig waren, werd er menige pilsjes genuttigd terwijl de rest van de optochtdeelnemers met hun wagens aan ons voorbij trok richting hun startplaats. Zodoende ontstond er al voor de optocht een leuk sfeertje. Sjnepper Ruud voelde zich vandaag geroepen om Annie Winthagen-Bock te vertegenwoordigen om zo het aantal stemmen in valkenburg op te hogen. Hiervoor had Ruud zich gehuld in 2 verkiezingsposters en sprak hij de mensen aan de kant aan om hun stem uit te brengen op "ut Annie". Door leuzen te roepen als: Annie staat voor strakke plannen, betrouwbaarheid, ook Annie is een Oellie en last but not least: ROB WINTHAGEN is haar zoon!!!" hebben meerdere Valkenburgers zich laten overhalen en hebben er in Valkenburg uiteindelijk onverwacht heel wat mensen op ANNIE WINTHAGEN D66 Lijst 6 nr 4 gestemd!!!. Nog bedankt he mensen!! Onder de aanwezige toeschouwers bevond zich zelfs de regelrechte concurrent; Martin Eurlings, welke deze actie wel waardeerde, maar niet om te praten was. Onderweg werden de Oellies gefilmd door TV Valkenburg en werd Bats een microfoon onder de neus geduwd om iets over de thuisbasis van de vikingen; Noorwegen (of was het nou toch Noorbeek) te vertellen. Mede door een combinatie van alcohol en luide muziek trad er een lichte miscommunicatie op tijdens dit interview, wat tot hilarisch filmmateriaal gezorgd heeft. Die avond vertrok de hele Oellies Sjneppers Combinatie, per trein naar Maastricht, waar tot in de late uurtjes nog gevierd werd aan het Vrijthof.

  * Dinsdag *
  Vandaag stond, net als vorig jaar,de optocht in Neerbeek op de planning. Het enige verschil was, dat we dit jaar geen lekke band kregen onderweg waardoor we ons einddoel ook daadwerkelijk bereikte. Wat op zich al een feest voor enkelen onder ons was. Door de drank moesten enkele onder ons een sanitaire stop maken, dit konden ze van de optochtleider doen op de oprit van mensen die toch al een week op vakantie waren J. Aangezien dit de laatste carnavalsdag van 2003 zou zijn, gingen tijdens de optocht dan ook alle remmen los. Het publiek werd getrakteerd op een spuitende brandblusser, en een gratis interactieve cursus; hoe-alaaf-te-zeggen-tijdens-een-carnavals-optocht onder de professionele begeleiding van enkele Oellies onder ons (voor meer informatie, u kunt nu het pakket "hoe-alaaf-te-zeggen-tijdens-een-carnavals-optocht" voor de schamele prijs van € 25,- bestellen, en zo het "alaaf-gevoel" bij u in de buurt opnieuw aan de man brengen, voor persoonlijke hulp en als de wijk er kritiek aan toe is….. deze heren kunnen ook ingehuurd worden, maar das duurder, de prijs bepaald natuurlijk de ongelofelijke klasse!!!)

  Omdat de prins in Neerbeek, zelf in de optocht meeliep en zodoende dus geen "Act de Presence" kon geven op het moment dat de Oellies zijn huis passeerde, besloot Huijten (die de smaak van optochten te pakken had) op dat moment diens taak over te nemen en als prins Rens te fungeren om ons uitbundig te begroeten. Vlak voor het einde dook, "ut Annie" (die langzaamaan een bekendheid begint te worden op deze site) langs de route op, met enkele verkiezingsflyers die we konden uitdelen. Zodoende werden deze door ons uitgedeeld, en werd er weer flink reclame gemaakt voor "ut Annie". Nadat de optocht ten einde was, werd Saskia (de vriendin van Koersj) een beetje overmoedig (waarschijnlijk door de alcohol). Ze besloot namelijk om op de overvolle carnavalswagen van de Ransdaalse Breuzelaere te kruipen, en viel hier vervolgens vanaaf, waarna er een menigte kinderen zich op haar stortte, door haar voor uitgegooid snoep aan te zien. Wij begrijpten dat en beloven haar in het vervolg "neet mehr zoe stom te loere"!! Gelukkig voelde ze ondanks 2 geschaafde knieën geen pijn (waarschijnlijk door dezelfde alcohol). Onze redder in nood, ut Nölke, bracht vervolgens enkele verbandjes bij Saskia aan, waarna hij weer in de tractor sprong om richting Ransdaal te rijden. In Hulsberg werd er ter hoogte van de plaatselijke voetbalclub een sanitaire pitstop gemaakt, waardoor enkelen onder ons op het idee kwamen om op de middenstip deze sanitaire stop te houden. Hier werd toch maar vanaf gezien, waardoor de reis naar Ransdaal vervolgd kon worden. In Ransdaal aangekomen werd de carnavalswagen al provisorisch afgebroken, door enkele gaten in het schip te slaan. Het was al gauw duidelijk dat dit schip nooit meer zou kunnen "varen". Door dit harde werk sloeg de honger toe bij iedereen en zodoende gingen we eten bij Tittiefrittie, ofwel friture Yvonne. Hier werd Dolle Dries nog ONTERECHT beschuldigd van niet betalen !!! Na Tittiefrittie zijn we naar Café Spierings om aldaar nog gezellig enkele pilsjes met de Sjneppers te nutiggen. Dit was nog zeer gezellig, vooral toen Ruud door nog onbekende oorzaak van de barkruk donderde. Nadat de Sjneppers huiswaarts keerde om de carnaval in Voerendaal te vervolgen, zijn enkele Oellies verder getrokken naar één huisje verder. Namelijk naar het huisje van Rob; Huize Winthagen, waar jawel ook "ut Annie" woont. Hier hebben we een paar uurtjes "ge-ungerd" alvorens we verder gingen vieren in Café Voncken. Na Voncken zijn we omstreeks half 12 teruggekeerd naar Café Spierings om daar het carnavalsseizoen 2003 af te sluiten. Hier hebben Dolle dries en Rubke zowaar een nieuw record gevestigd, of was dit nou op As-woensdag?! Het record had in ieder geval iets te maken met hoe lang ze ooit maximaal in café Spierings hadden gezeten, het oude record stond op zo'n zeven uur. Waar het record nu op staat is een beetje onduidelijk maar toen Jeroen en Rob om 05.15 uur toch echt het pand moesten verlaten, was het zonneklaar dat dit record RUIM verbroken was!! Bij deze nog even enkele felicitaties, en een drei maal kreftig alaaf enzoe!!!!

  Voor zover het carnavalsgebeuren en ook de "Oelliestory 2003." Het was weer een prachtige carnaval, met stralend weer en veel lachende oellies. Alvast een toost op de carnaval van 2004 en dat deze maar net zo geweldig, uniek en knallend mag zijn als de carnavalsdagen van dit jaar. Leef luij, alaaf.

  Copyright © 2014
  665,146 unieke bezoeken