Login · Register
04 December 2020 00:11:07
Club van 11

Sponsoring 2016
Sponsoren
Lei oet Kunder
Siem van Dinther
Café 't Brandhüske

Club van 11 Leden
Fam. Brouwers
Fam. Hochstenbach
Robert & Cindy + Lynn
Fam. Henstra
Fam. Jacobs
Humblet en vd Heuvel


Shoutbox
U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

26 augustus 2010 11:45:25
Alaaf!! De nieuwe site is online!! alaaf

Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 12
· Nieuwste lid: Dani

Carnaval 2004
- Fort Oellie -

Ook dit jaar hadden we weer een schitterende wagen gemaakt; Het langs de route opplakten. En dankzij Kevin hoefden we ons geen zorgen te maken over de stroomvoorziening, aangezien we dit jaar een aggregaat hadden ter grootte van een Mini Cooper.

* Carnavalszondag *
Vandaag was onze eerste optocht dit jaar en ook de eerste rit dat het Oellie fort volledig opgebouwd was. De houten torens kraakte eerst aan alle kanten, maar na een aantal meters rijden zat alles op zijn plek en was ons fort een onneembare veste geworden. Aangezien onze vaste cameraman Jeroen wegens stage op Aruba zat, nam dit jaar Kevin een minicameraatje mee. Achteraf gezien bleek echter dat Kevin qua filmtechniek nog veel moet leren. Tevens had Ivo dit jaar zijn digitale camera bij zich, waar na 3 dagen feesten uiteindelijk 250 foto's mee gemaakt zijn. Bij het opstellen aan het begin van de optocht was het koud maar grotendeels door de alcohol kregen we het toch wat warmer. En mede door de Oellie carnavalskraker 2004; Viva Kolonia van die Höhner, met bijbehorend geïmproviseerde dansje en polonaise, hebben de Oellies het niet koud meer gekregen onder de optocht. Zoals elk jaar was de optocht in Ransdaal, kort maar krachtig. Hierna doken we de kroeg in, om vervolgens door half Limburg te rijden voor een portie friet.

* Carnavalsmaandag *
Maandag stond de optocht in Valkenburg op het programma. Enkele Oellies waren alvast met de wagen vooruit gereden, een ander deel kwam met de trein en weer andere Oellies werden gebracht met de auto. Vandaag hadden we een spaanse schone in ons midden, in de persoon van Joana (de vriendin van der Huijten a.k.a Prins Rens 2003). Sjnepper Dave was er agv ziekte (kater??) vandaag niet bij, Oellie Rob was daarentegen na gisteren gewerkt te hebben er wel weer bij! Eer de optocht eindelijk aan de gang was, waren we bijna 1,5 uur verder. Het leek er even op, dat we de optocht in de sneeuw konden lopen, maar gelukkig bleef het bij enkele kleine vlokjes en kwam het zonnetje weer uit. Onder aan de Cauberg mocht Kevin aan TV Valkenburg uitleggen wie en wat de Oellies zijn. Ook in V'burg werden de Oelliestickertjes weer overal opgeplakt en uitgedeeld. En net als vorig jaar hebben we weer een praatje gemaakt met Martin Eurlings, die zich onze "Stem-op-Annie-Winthagen-actie" van vorig jaar nog goed kon herinneren. Na weer vele malen Viva Kolonia gedraaid te hebben in de caféstraat van V'burg, zat de optocht er op en ging t feest nog even verder op de parkeerplaats van Ralph en Chantal. Ruudje K was te moe om van de straat af te komen en werd mbv een Reijmerstokse tractor de stoep op geholpen. Na al het feestgedruis op de parkeerplaats vertrokken enkele Oellies de V'burgse cafes in, en de rest ging richting Ranzel-city. In Ransdaal aangekomen te zijn, zijn we pita gyros gaan eten bij Kevin thuis, en hebben we onze Oellie correspondent Jeroen op Aruba gebeld, die toen lekker op het strand lag. Hierna vertrok een gedeelte naar Maastricht en de rest naar café Keulen in Klimmen om nog enkele uurtjes te feesten.

* Carnavalsdinsdag *
Vandaag begon de dag met de optocht in Neerbeek met de "altijd mooie wagens met bescheiden muziekinstallaties". Alvorens de optocht begon, konden we lekker uitwaaien op een naastgelegen parkeerplaats bij het Volkswagen treffen van Kevin en Ralph en hun race bolides. Aangezien onze vaste chauffeur Nulke na 2 dagen tractor rijden ook zin had om op, achter, en voor de kar te lopen, reed vandaag Jos Keybets (ja de broer van Ruud) in de tractor. Jos, bij deze (mede namens Nulke) nogmaals van harte bedankt!!! Aangezien Robbie iets te uitbundig gevierd had op carnavalsmaandag was hij nu te ziek om in Neerbeek mee te lopen. Die Robbie toch. Aangezien feestbeest en Hoddelaer Fred niks beters had te doen bij zijn vriendinnetje in Mheer, kwam Fred vandaag de plek van Robbie innemen. Tijdens de optocht hebben we flink wat Oellielogos gestickerd, en menig kinderhartje blij gemaakt met enkele stickervellen. Ondanks "het altijd vrolijk enthousiaste publiek van Neerbeek" was het toch weer een leuke optocht.

Na de optocht in Neerbeek vertrokken we richting Valkenburg om aldaar mee te lopen in de lichtstoet. Nulke had blijkbaar een ruime portie alcohol genuttigd in Neerbeek, wat resulteerde in gekke capriolen op de wagen en onzedelijke handelingen op de weg naar V'burg. Aangekomen in V'burg hebben we een "sjtundje ge-ungerd" bij Ralph en Chantal alvorens we met z'n allen gingen eten. Na het eten was het zover; de Lempkes gingen aan en het Oellie fort was zeer mooi verlicht. Blijkbaar verveelde Fred zich nog steeds want samen met Hoddelaer Gerard liep hij weer gezellig met ons mee. Ook onze zieke Robbie was er weer bij in vol ornaat. Natuurlijk ontbrak Viva Kolonia niet, deze song werd zelfs herhaaldelijk afgespeeld. Ondanks dat deze optocht voor menigeen veel te kort was, was het wel een zeer gezellige en mooie optocht waar we ons super geamuseerd hebben en waar we volgend jaar zeer zeker weer aan deelnemen!! Na de optocht vertrokken we weer naar Ransdaal waar we met het Oellie fort nog even gefeest hebben voor café Voncken. Hierna volgde de afsluiting in café Spierings en zat carnaval 2004 er op.

Copyright © 2014
665,190 unieke bezoeken